De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

Stegt rødfisk  med frisk

 

grøn æblesalsa

 

        

2dl olivenolie

1-2 grønne æbler

1 bdt. bredbladet persille

1 spsk kapers

1-2 tsk sennep

3-4 syltede drueagurker

salt og pebber

 

 

300-400 gr rødfiskefilet uden skind og ben

olie til stegning

 

lidt plukket salat

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

persillen skylles grundigt og æblerne skæres ud

fjern kernehuset

kom olie, kapers, sennep, persille og drueagurker op i en blender.

blend det hele og kom æblestykkerne i til sidst

smag til med salt og pebber

skær fisken ud i mindre stykker og steg dem på en varm pande i lidt olie

krydr med salt og pebber

fisken skal være fast og hvid i kødet

skyl derefter salaten og lad den dryppe af og tørre

anret salaten på en tallerken med fisken og lidt æblesalsa ovenpå

 

 

 

       Dampede muslinger med 

      parmaskinke og mild chili

 

1 kg muslinger

lidt olivenolie

2 skiver parmaskinke

3 fed hvidløg, hakket

1/2 - 1 mild chili i skå tern

2 bladselleri i tynde skiver

 

///////////////////////////////////////////////

 

muslingerne renses

varm en gryde op med lidt olie

skær parmaskinken ud i skå tern og steg dem i olien

kom muslingerne i og steg med chili og bladselleri til muslingerne har åbnet sig

server straks

 

 

 

                          Pastadej

   

400gr durummel ( Tipo 00 )

4 æg

2 tsk salt

4 spsk olivenolie

 

///////////////////////////////////////////////

 

Hæld melet ud på bordet og lav en fordybning i midten

hæld æg, salt og olie ned i fordybningen

vælt lidt af melet ned i blandingen af gangen og ælt det hele godt sammen

dejen kan straks rulles ud og køres på pastamaskine

husk at krydre pastavandet godt med salt samt at pasta skal tilberedes med bid i

pastamaskinen må ikke vaskes efter brug men skal tøres med en tør klud

 

 

 

    Ravioli med spinat og ricotta

 

1 portion pastadej

1 spsk olie

1 skalotteløg

en håndfuld frisk spinat

1 lille bæger ricotta - ost

evt. friske salvieblade

salt og pebber

æg til pensling

lidt olivenolie

lidt parmesan

 

///////////////////////////////////////////////

 

løget hakkes fint

spinaten skylles og renses grundigt

løget sauteres let i olie og salaten kommes ved

kom evt. hakket salvie i

rør ricotta i og lad det hele køle af

smag til med salt og pebber

pastadejen rulles ud til en tynd dej og udstikkes

læg 1 spsk  fyld på hver og pensel med lidt sammenpisket æg inden der dækkes med pasta og raviolien lukkes

kog i saltet vand og server med lidt olivenolie og høvlet parmesan

 

 

                  Bagna cauda

 Italiensk ansjossalsa fra Piemonte

 

1 dl olivenolie

100 gr smør

100 gr ansjoser

100 gr hvidløg

2 skiver daggammelt hvedebrød

citronsaft eller hvidvinseddike

pebber

 

Bagna cauda passer til grøntsager

lokalt spises den med rå artiskokker, bladselleri eller pebberfrugt

 

///////////////////////////////////////////////

 

varm smør og olie

tilsæt groft hakkede ansjoser og hvidløg i tynde skiver

lad det simre uden at tage farve i ca 10 min.

jævn med fin brødkrumme, evt kørt i en foodprocessor

smag til med lidt citronsaft eller vineddike og pebber

 

 

      Tomatpesto med valnødder

 

 75 gr soltørrede tomater 

75 gr valnødder

2 spsk olivenolie

75 gr parmesan

evt lidt vand eller citronsaft

salt og pebber

 

///////////////////////////////////////////////

 

lad tomaterne dryppe af i en si

blend dem med valnødderne i en foodprocessor til de er fin delt

tilsæt olie og ost, spæd evt med lidt vand og citronsaft til pestoen bliver passende blød

lad den trække ca 1 time og smag til med salt og pebber

 

 

     Persillepesto med hasselnødder

 

1 stort bnt bredbladet persille

75 gr hasselnødder

50 gr parmesan

ca 1/2 dl god olivenolie

lidt citronsaft eller vineddike

 

///////////////////////////////////////////////

 

skyl persillen og pild bladene af stilkene

tør bladene i en salatslynge

blend eller stød i en morter persille og nødder til en ensartet masse

tilsæt revet ost og gradvis olien

lad pestoen trække i en time og smag til med eddike eller citron

 

 

         Varm chokoladekage

 

100 gr mørk chokolade

100 gr smør

2 æg

100 gr sukker

1 knivspids bagepulver

70 gr hvedemel

 

///////////////////////////////////////////////

 

chokoladen smeltes sammen med smøret i en skål over vandbad

æggene og sukkeret piskes hvidt og melet samt bagepulveret sigtes i

vend det forsigtigt sammen

tilsæt nu den smeltede chokolade og smør lidt ad gangen og vend det hele sammen

smør små aluforme med smør og drys sukker rundt i formen

hæld chokolademassen i formene og bag dem i 9 min. i en forvarmet ovn ved 180 gr

kagerne serveres varme og midten skal være flydende

kan evt. serveres sammen med syltede bær eller frisk appelsinsalat af almindelige og blod appelsiner

 

Tilbage