De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

        

TAGLIATELLE CON FUNGHI PORCINI

                      
Båndspaghetti med Carl Johan


 

30 gr tørrede Carl Johan svampe
1 lille løg
2 spsk olivenolie
5 spsk tør hvidvin
1 dl fløde
300 gr båndspaghetti
40 gr parmesan, friskrevet
salt



 

 ////////////////////////////////////////////////////

 

 

Udblød svampene i varmt vand efter anvisninger på pakken eller i ca 1 time.
Lad dem dryppe af og klem væden af dem.
Hak svampene fint.
Skræl og hak løget fint.
Varm olien i en gryde, svits svampe og løg i 5 min ved lav varme.
Tilsæt 1 1/4 dl vand, lidt salt og vinen.
Kog et par minutter og tilsæt fløden.
Lad småsimre ca 1/2 time
Kog tagliatelle efter anvisning i rigeligt vand!!!!
Hæld pastaen i et dørslag/si og lad vandet dryppe fra.
Vend pastaen i saucen.
Drys med parmesan og server

 

 

 

 

LAMMEKRONE MED STEGTE GRØNTSAGER


                                             4 pers.


12 lammekroner
2 spsk grovkornet sennep
4 spsk hyldeblomstsaft.

Grøntsager:
1 aubergine i skiver
2 courgetter i skiver
lidt olie til stegning
1 lille radicchio
1 bdt bredbladet persille
saft fra 1 citron
salt og peber.

///////////////////////////////////////////////////////////////////////

 


Rør sennep og hyldeblomstsaft sammen.
Smør det på lammekronerne og lad dem trække i køleskabet en time.
Læg dem derefter i et ildfast fad og steg i ovnen ved 200 grader i ca.15
minutter.

Steg imens auberginer og courgetter i lidt olie, tag panden af varmen og bland
med radicchio, persille og citronsaft, smag til med salt og peber.

Servér lammekronerne med de stegte grøntsager og evt. kartofler.

 

 

 

 

 

        NODINI DI VITELLO Al Brandy

                      Lammekrone i Cognac
                            4 pers.



4 styk lammekrone
60 gr. smør
en kvist salvie
et fed hvidløg
ca 3 spsk hvedemel
1 1/2 dl cognac/brandy
1 - 2 dl bouillon (grøntsags-)
salt
peber


 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////


 
Smelt smørret i en gryde, svits det "knuste" hvidløg (knust med skallen på!!!)
og salvie-kvisten i smørret.
Såsnart hvidløget er begyndt at blive gyldent, skal det og salvien tages fra.
Vend lammekronerne i melet.
Læg lammestykkerne i smørret og lad det få farve.

 

 

 

 

 

 

                       CAROTE GLASSATE

                      GLACEREDE GULERØDDER
                                       4 pers.


800 gr gulerødder, skåret i ret tynde skiver... på skrå
40 gr smør
2 små løg, hakkede
siet saft og reven skal af 1 citron
1 tsk sesamfrø
1/4 dl  frisk bredbladet persille, hakket
olivenolie, til at dryppe over
salt og peber

////////////////////////////////////////////////////////////////////


Lad gulerødderne stå ca. 15 min dækket med vand og 1 knsp salt.
Hæld vandet fra - lad gulerødderne dryppe af i en sigte.
Svits løgene i 5 min i en gryde ved svag varme.
Rør rundt af og til.
Tilsæt citronsaft og -skal, lad simre et par min.
Tilsæt gulerødderne, salt og peber - lad simre i ca. 10 min.
Tørsteg sesamfrø på en tør pande til de dufter - KUN FÅ SEKUNDER!!!!!!!!!
Tag gryden med gulerødder af varmen - anret gulerødderne på et fad.
Drys med persille og sesamfrø - dryp med olivenolie og server.


 

 

 

 

                       FRAGOLE ALL'ARANCIA

                         Jordbær med appelsin
                                  4 pers.

500 gr jordbær
85 gr sukker
1 1/4 dl siet appelsinsaft

///////////////////////////////////////////////////////////

 


Blend 200 gr jordbær til pure i en foodprocessor.
Tilsæt halvdelen af sukkeret og appelsinsaften.
Blend hurtigt til det er blandet.
Hæld pureen i et fad, arranger de hele, skyllede jordbær
ovenpå - drys med resten af sukkeret.
Sæt koldt i ca 1 time.
Server evt med is.

 

 

 

 

 

                 FRAGOLE ALLA ITALIANA

                      JORDBÆR PÅ ITALIENSK
                                      4 pers.

 


750 gr jordbær
1 citron
1 dl sukker

///////////////////////////////////////////////////////


Vask og skær jordbærrene i små tern.
Hæld sukker og citronsaft på.
Bland godt - og sæt på køl mindst 1 time.
Serveres som de er - eller med is.

 

 

 

Tilbage