De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

             Sprødstegt dorale med salat af

                       glaskål og asparges

4 personer:

1-2 Dorale eller rødfisk

lidt olie til stegning

salt / pebber

 

1-2 glaskål

1bnt grønne asparges

olivenolie eller rapsolie

honning

hvidvinseddike eller citron

salt / pebber

lidt feldsalat

 

////////////////////////////////////////////////////

 

Skær asparges i tynde strimler

riv tynde strimler af glaskål på et mandolinjern

bland en marinade af olie, honning, eddike / citron og smag til med salt og pebber

kom grøntsagerne i en skål i en skål og hæld marinaden på

 

skæl fisken og skær den i 4 stykker

steg i sidste øjeblik  i få min.

krydr med salt og pebber

 

de marinerede asparges og glaskål anrettes på en mindre tallerken, læg lidt feldsalat på og anret den stegte fisk ved

server straks

 

 

 

 

fisk bagt i salt

 

 

1 stor fisk ( ca 1,5kg og renset for indvolde )

2 kg fint salt

2 æggehvider

1 fed hvidløg

1 kvist timian

 

Citronette:

1 spsk citronsaft

3 spsk olivenolie

salt og hvid pebber

 

/////////////////////////////////////////////////////////

 

rør salt med æggehvider og evt lidt vand så det hænger sammen

læg halvdelen i et ildfast fad

put hvidløg og timian ind i fisken

læg fisken oven på saltet

dæk fisken med resten af saltet, klap det godt fast

bag fisken i ovnen ved 200gr i 20min.

tag den ud af ovnen og lad den hvile i 5 min

åbn forsigtigt salt skallen med en kniv

løft fisken op og rens den for ben

 

citronetten: pisk citronsaft, olie, salt og pebber sammen

 

server fisken med citrnette og gerne nye kartofler

 

  

  dybstegte store rejer med chillimayonaise

 

store rejer uden skal

mel

sammenpisket æg

panko eller rasp

 

olie ( vindrue, solsikke eller majsolie )

 

salt

mayonaise

sød chillisovs

små tern af finthakket chilli

 

 

 

////////////////////////////////////////////////////

 

vend rejerne først i mel, så i æg og til sidst i panko

steg dem i olien til de er gyldne

 

mayonaise blandes med chillisovs og hakkede chilli

smages til med salt

serveres til de gyldne rejer

 

 

 

                    bouillabaisse

    

1 finthakket løg

tynde ringe af 1 porre

1 stængel fint hakket fennikel

3 stk laurbærblade

lidt safran lidt tørret koriander

3 fed finthakket hvidløg

2 spsk olie til stegning

salt og pebber

 

concasse af tomater (strimler u/ skral )

forskellige fisk og skaldyr

1 - 1,5l fiskefond

evt brød til suppen

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////

 

 

 

fisken skæres ud i mindre stykker

skaldyrene renses og pilles for skal

 

urter og krydderier sauteres i olien

tilsæt den faste fisk og skaldyr

lad det stege i et par min.

fiskefonden tilsættes og lad det små simre

tilsæt den bløde fisk

lad suppen trække færdigt til fisken er hvid og fast

tilsæt tomatconcassen og smag til med salt og pebber

tilsæt evt lidt grønt til suppen

 

server med brød til

 

 

 

                  æblekage med makroner

 

 

æbler

sukker

vanillie

makroner

piskefløde

 

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////

 

æblerne skrælles og skæres ud i mindre stykker

småkog æblerne med sukker og korn af vanilliestangen

når æblerne er kogt ud smages mosen til med evt mere sukker

lad mosen køle

 

anret æblekagen i glas, knus makroner ud i bunden og kom

derefter mos i, fortsæt med et lag mere

pisk fløden let og slut æblekagen af med et lag flødeskum

 

 

 

 

                  Tilbage