De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

 

 

Stegt rødfisk på sauce nage

 

        

 

rødfisk med eller uden skind

lidt olie til stegning

salt / pebber

 

1/2 hvidvin

2 løg ( tynde både af løg )

1-2 stk gulerødder ( tynde skiver af gulerødder)

1 spsk hel tørret koriander

1-2 pk smør

salt / pebber

frisk spinat

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

kom hvidvini en kasserolle med løg, gulerødder og koriander. lad det koge indtil hvidvinen er kogt ned til 1/3.

pisk koldt smør i lidt efter lidt.

smag til med salt / pebber.

den rensede spinat vendes i tilsidst.

steg rødfiskfileten på en varm pande med lidt olie

krydr med salt / pebber.

anret lidt sauce nage på en tallerken, derefter fisken.

server straks

 

 

 

       Confit af andelår

                 

4 store andelår

groft salt

andefedt

pebberkorn

timian

laurbærblade

 

///////////////////////////////////////////////

 

andelårene gnides med groft salt, dækkes med film og stilles på køl i min et halvt døgn.

inden tilberedning tørres lårene af og placeres i en gryde med fedtsiden nedad.

der tændes for gryden og fedtet vil langsomt smelte. tilsæt ekstra andefedt, kryderierne og lidt vand så det dækker. læg låg på gryden og lad det simre ved lav varme til lårene er møre.

lad dem køle af i lagen. kan med fordel tilberedes op til flere dage i forvejen.

læg lårene i et ildfastfad med skindsiden opad og steg dem i ovnen ved ca. 220 gr til de er sprøde i ca 20 min.

 

 

 

                          Salsa Romesco

 

2 skiver brød

100 gr mandler

50 gr hasselnødder

2 stk rødepebber

2 stk tørret chilliflager / chillipulver

3 fed hvidløg

1 stk tomatpure

lidt vineddike

2 dl olivenolie

1/2 tsk paprika

salt / pebber      

 

///////////////////////////////////////////////

 

Smut mandlerne og rist dem med hasselnøderne i ovnen ca 15 min ved 175gr. pas på de ikke bliver brændte.

skær brødet i små tern og hak hvidløget groft. rist brød og hvidløg på en pande med lidt olivenolie.

pebberfrugterne bages i ovnen ved 175gr i ca 30 min.  pebberfrugterne afkøles og skindet samt kernerne fjernes.

kom det ristede brød , hvidløg, nødder og chilliflager i en foodprocessorog blend det hele.

tilsæt tomatpure, paprika, lidt hvidvinseddike og pebberfrugterne.

blend på 1/2 hastighed i få min. mens olivenolie hældes i, smag til med salt / pebber.

kan bruges som sauce til fiskeretter, pasta eller som tapas.

serveres med brød

 

 

 

Tilbage