De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

                   Rød karry med and

 

1 berberieandebryst ( uden skind ) i skiver

3-4 spsk olie til stegning

 

2 tsk rød karrypasta

2 tsk hvidløg finthakket

3 kaffir limeblade, hele

1 tsk spidskommen, stødt

4 nelliker, stødte

1 spsk koncentreret tomatpure´

1 ds kokosmælk ( 400ml )

 

1 løg i smalle både

1/4 ananas i mindre stykker

10-12 cherrytomater, halverede

 

3-4 spsk fiskesovs

3-4 tsk sukker

 

friske basilikumblade

kogte ris

 

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

Stil alle ingredienser parat til stegning

opvarm olie i en tykbundet gryde

steg : karrypasta, hvidløg, kaffir, spidskommen, nelliker og tomatpure´heri

hæld 1 spsk kokosmælk ved så det ikke brænder på

 

tilsæt kødet og lad det stege i ca 5 min.

kom løgbåde og resten af kokosmælken i

lad retten simre i 5 min. uden låg

 

kom ananasstykker i 

smag til med fiskesovs og sukker

smagen skal være krydret og rund

lad retten simre lidt og kom derefter tomater i

 

anret i en skål, pynt med basilikumblade

server med kogte ris

 

 

              Oksekødsalat med ingefær

 

 

400 gr oksefilet, i tynde strimler

 

marinade :

2 tsk hvidløg, finthakket

4 tsk ingefær, finthakket

1 tsk sambal oelek

2 spsk østerssovs

1 spsk sort chilipasta

1 tsk sukker

1 tsk friskkværnet peber

2-3 spsk soya

3-4 spsk olie

 

grøntsager :

2 små rødløg

1/2 - 1 bdt bladselleri i tynde skrå skiver

3-4 spsk limesaft

8-10 cherrytomater i både

lidt salatblade i strimler, gerne flere slags

en stor håndfuld bønnespirer

friske korianderblade

friske røde chilistrimler uden kerner

 

 

///////////////////////////////////////////////

 

bland en marinade af hvidløg, ingefær,

sambal oelek, østerssovs, chilipasta, sukker, peber,

soya og olie

bland det fint strimlede oksekød i og lad det stå

i mindst 30 min. gerne i op til et døgn

 

læg selleriskiverne i en stor skål

steg kødet med marinaden i en wok sammen med

halvdelen af løgskiverne og bland det straks med

de rå selleriskiver i skålen

smag til med limesaft og lad blandingen afkøle

til stuetemperatur

steg evt kødet af flere omgange hvis wokken ikke

er så stor så kødet bliver stegt og ikke kogt

 

anret blandingen på et fad ovenpå salatblade og bønnespirer, pynt med tomatbåde, resten af de rå løgbåde, korianderblade og evt chilistrimler

 

retten serveres ved stuetemperatur

 

 

            Thai-ruller med grøntsager

 

1 pk filodej

1 spsk olie

2 tsk hvidløg

1 spsk ingefær

2 stk forårsløg

1 gulerod

lidt hvidkål

lidt bønnespirer

2 spsk fiskesovs

1 tsk sukker

1æg eller lidt maizena

olie til segning

pynt koriander eller bananblade

 

///////////////////////////////////////////////

 

rens forårsløg og skær det i tynde strimler

skræl guleroden og skær det i tynde strimler

snit hvidkålen meget fint

opvarm olien i en wok

steg hvidløg og ingefær i 1-2 min.

kom forårsløg, gulerødder og hvidkål i

steg det hele i 2-3 min.

tag wokken af varmen

bland bønnespirer i

smag til med fiskesovs, sambal oelek og sukker

filodejen skæres i mindre stykker

1 spsk af fyldet kommes på dejen

dejen foldes rundt fyldet

kanterne limes med æg eller udrørt maizene

varm olien op i en gryde

steg rullerne til de er gyldne

lad dem dryppe af på et fedt sugende papir

lægges på bananblade og pyntes med koriander

spises med måske sød chilisovs eller lidt soya

 

 

           Satay med jordnøddesovs

 

500 gr kyllingefilet, svinemørbrad eller oksefilet

i tynde skiver, 10-12 cm lange

 

marinade:

3 tsk hvidløg, finthakket

4 tsk frisk ingefær, finthakket

2 tsk karrypulver

2 spsk fiskesovs

4 spsk olie

3 spsk kokosmælk ( gem resten af dåsen til sovsen )

 

grillpinde

 

sovs.

1 ds kokosmælk ( 400ml )

2 tsk rød karrypasta

1 spsk groft jordnøddesmør

3-4 spsk limesaft

1 kop jordnødder, grofthakkede

1 - 1 1/2 spsk sukker

3-4 spsk fiskesovs

 

tilbehør:

krydret agurkesalat

 

///////////////////////////////////////////////

 

bland en marinade af hvidløg, ingefær, karrypulver, fiskesovs, olie og kokosmælk

kom kødskiverne i og bland omhyggeligt

lad kødet marinere i 30 min. ved stuetemperatur

gerne i op til et døgn i køleskab

kødet sættes på grillpinde, 20cm lange

læg pindende i vand inden brug

 

opvarm resten af kokosmælken til kogepunktet i en

lille tykbundet gryde og tilsæt de øvrige ingredienser en ad gangen under oprøring og i nævnte rækkefølge

brug ikke låg og lad ikke sovsen koge kraftigt, da kokosmælken nemt skiller ved for kraftig varme

 

steg kødet på grill i 5-10 min. eller i ovn ved 250gr i 10 - 15 min. eller til det er gennemstegt

anret sataypindene på et fad, kom sovsen i en skål og server straks med krydret agurkesalat

 

                   Lime-fiskesovs  dip

 

er på vej

//////////////////////////////////////////////

 

 

er også på vej

 

 

              Soya med ingefær

er på vej

//////////////////////////////////////////////

 

 

er  også på vej

 

               Sød chilisovs

er på vej

 

//////////////////////////////////////////////

 

er  sørenme også på vej

 

 

Krydret agurkesalat

er på vej

 

//////////////////////////////////////////////

 

er  sørenme også på vej

Tilbage