De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

Braiserede svinekæber i rødvin

med grov mos

 

4 personer

 

12 svinekæber  

Lidt olie

4 laurbærblade

6 stilke frisk timian

2 fed knust hvidløg

½ flaske rødvin

½ dl balsamico, rødvinseddike eller æble-eddike

½ liter vand

1 tsk salt

 

3 gulerødder 

½ knoldselleri

2 løg

 

Mos:

1 kg bagekartofler

1,5 dl mælk

50 g smør

Salt og peber

 

////////////////////////////////////////////////////

 

Befri svinekæberne for de værste af de hvide hinder. Varm en tykbundet gryde op med lidt olie og kom kæberne op i. Brun dem godt af og tilsæt derefter timian, laurbær og hvidløg. Rist med et par minutter og tilsæt derefter rødvin, salt og vand.

Kog op og læg låg på. Lad kæberne simre i en time.

 

Skræl bagekartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kom dem i en gryde med vand der dækker.

Kog op og lad simre i 20-30 min. Til de er møre.

Hæld vandet fra og lad kartoflerne dampe af i gryden under låg.

 

Skræl gulerødder og selleri. Skær i grove stykker.

Skær løg i grove både – 8 pr løg.

Kom gulerødder, selleri og løg op i gryden med kæberne og lad dem koge med i 20 min.

Efter 20 min. Tages kæber og grøntsager op. Samt timianstilke og laurbærblade.

Tjek om kæberne er møre – de skal næsten falde fra hinanden.

Skum bouillonen for urenheder og lad den koge videre mens kæber og grøntsager holdes lune i en skål eller gryde under stanniol.

 

Kom smør og mælk i gryden med kartofler og pisk sammen til en grov mos.

Smag til med salt og peber. Hold mosen varm under låg.

 

Når bouillonen fra kæberne er reduceret til det halve jævnes den evt. med lidt maizena udrørt i koldt vand. Smages til med salt og peber – og kæberne kommes tilbage i gryden. Glaceres i den kraftige rødvinssovs og serveres med mosen.

 

 

 

               Kyllingesalat

 

Ingredienser:

1 kylling

1 løg, 1 gullerødder.1 porre

Vand. Lidt salt

 

500 g champignons

1 spsk. karry

6 stk. syltede drueagurker

1 bnt grønne asparges

½ l cremefraiche

Salt/peber

 

 /////////////////////////////////////////////////////////////////

 

1.    Læg kyllingen i en gryde og hæld vand på til det dækker.

2.    Skræl løget og guleroden, rens porren og kom det hele i gryden

3.    Lad kyllingen småsimre, fjern ”skummet” kom salt i vandet

4.    Kyllingen skal koges til den er mør ca. 45-60 min.

5.    Lad kyllingen afkøle i lagen

6.    Rens champignonsene og skær dem i skiver

7.    Steg dem 1-2 min på en pande med lidt olie

8.    Drys karry over svampene og lad dem afkøle

9.    Skyld aspargesene og skær dem i mindre stykker

10.    Aspargesene skal koges i 1 minut i letsaltet vand og afkøles

11.   Tag kyllingen op af gryden og pluk kødet af den

12.     Kom cremefraichen i en skål og rør svampene i

13.    Drueagurkerne skæres i små tern

14.    Kyllingen, asparges og drueagurkerne blandes i

15.     Smag til med salt og peber

 

 

            Senneps-pickles

 

200g skalotteløg

150-200g gulerødder

200g blomkål

evt lidt porre

250g syltede drueagurker

1 l eddike

350-450 g sukker

100 g mel

35g sennepspulver

2 tsk karry

lidt atamon

 

////////////////////////////////////////////////////

 

Grønsagerne renses og skæres ud i små stykker.

Gulerødderne koges i få min i kogende vand med lidt salt.

Alle grønsagerne får et opkog i eddiken i 2 min.

Grønsagerne tages op af lagen. Sukker,mel og krydderier,

der er rørt ud i koldt eddike,tilsættes. Saucen koges

igennem 5-10 min. Grønsagerne gives et opkog heri.

Pickles hældes på rene glas der er skyllet med atamon.

 

 

             Syltet rødkål

 

1 rødkål ca.1½kg

Ca. 3dl eddike

1 spsk. salt

4-5 laurbærblade

Ca. 4oo g sukker eller efter smag

3 dl. Sød ribssaft

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Fremgangsmåde kommer, jeg brugte iøvrigt 1 l. eddike

?????????????????????????????????????????????????

 

          Frossen chokoladeterrine

    

100 g flormelis

80 g smeltet smør

100 g hvid chokolade

2 ¼ pisket fløde

3 æggeblommer

100 g flormelis

80 g smeltet smør

100 g lys chokolade

2 ¼ pisket fløde

3 stk æggeblommer

100 flormelis

80 g smeltet smør

100 mørk chokolade

30 g kakao

2 ¼ pisket fløde

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////

 

 

 

Smelt chokolade og smør over vandbad.

Pisk æggeblommer og flormelis hvidt

Pisk fløden let pisket

Pisk chokoladen og smørret sammen

Vend det i æggemassen

Til sidst vendes forsigtig den pisket fløde i

Chokolademassen hældes i små forme

Fyldes 1/3 af formen

Formene sættes i fryseren og når den er

Frossen, laves det næste hold chokolade.

Den lyse chokolademassen fryses oven på den

Hvide chokolademasse. Og til sidst laves den mørke chokolademasse. Kakaoen vendes i før

At den pisket fløde. Chokoladeterrinen fryses

Og serveres evt. med råsyltet bær

 

 

                   Vanille-souffle

 

 

2½ dl fløde 13 %

½ stang vanilje

50 g sukker

50 g smør

50 g mel

5 æggeblommer

5 pisket hvider

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Smør og mel bages godt igennem og afkøles let. Fløden koges op med sukkeret og piskes ud i opbagningen, arbejdes godt igennem til glat dej over varmen, tages af og røres let afkølet.

Herefter røres æggeblommerne I, en ad gangen, og til sidst vendes de stiftpiskede hvider forsigtig I.

Soufflemassen fyldes I smurte, sukkerstrøede skåle og sættes på en rist/plade nederst I en 200 grader varm ovn.

Souffleen bages ca. 20min, den er færdig, når dejen er hvælvet op I midten.

Et par min før souffleen er færdig, pudres overfladen med flormelis

Således at souffleen glaseres.  

Serveres straks.

Souffleer serveres ofte med en fruftsauce eller frugtpure.

 

 

 

 

                  Tilbage