De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

 

 

Asparagus con prosciutto

Asparges med Parmaskinke

(4 pers.)

 

 

1 bundt friske asparges eller en pose frosne,

evt. 2 bakker ”korte Thailandske”, der er forskårede og rensede

 

8 skiver parmaskinke

 

Ca. 100 gr. fintrevet Parmesan-ost

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Knæk den træede ende fra aspargesene og blancher dem 2 min. i kogende vand. Hvis frosne, brug dem direkte – uden blanchering!

 

Læg dem i en sigte.

 

Rul 2-3 asparges med ½ skive parmaskinke og læg dem tæt i et ildfast fad. Drys godt og rigeligt med revet parmesan-ost over og sæt i ovn på ca. 200 gr. til gratinering i ca. 15 min.

 

Serveres straks – enten som forret eller som tilbehør til kødret.

 

  

  

Crostini piccanti con uova di quaglie 

Pikante crostini med vagtelæg

 

(6 pers)

 

 

1 flute – skæres i 12 skiver – uden endeskiver!

 

Ca. 3 fed hvidløg

 

Olivenolie

 

12 skiver stærk pølse f.x. chorizo

 

12 vagtelæg

 

Smør

 

Salt og peber

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Skær 12 (!) skiver af fluten og rist dem i ovn eller på brødrister

 

. Gnid hver brødskive med hvidløgsfed og dryp lidt frisk olivenolie over.

 

Læg en chorizo-pølseskive på hvert stykke brød.

 

Steg vagtelæggene på en pande, som små spejlæg og læg på pølsen, krydr med salt og friskkværnet peber.

 

 

 

 

 

Cestino di pecorino con insalata calda

Pecorinokurv med lun salat

(4 pers.)

 

200 gr. pecorino eller parmesan

 

1 fennikel

 

200gr. grønne asparges

 

Olivenolie

 

200 gr. babyspinat

 

1 tsk nystødte fennikelfrø (kan udelades)

 

Salt

 

Friskkværnet peber

 

½ dl pinjekerner

 

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Sæt ovnen på 200 grader. Riv osten fint og fordel den i 4 bunker på 2 plader, der er beklædt med bagepapir.

Bag midt i ovnen til osten er smeltet og har taget farve ca. 10 min.

Lad det køle let og løft ostekiksene med en paletkniv over på omvendte skåle, hvor de formes let med hænderne. Lad køle helt.

 

Del fenniklen i kvarte, fjern rodstykket og skær den i fine strimler.

Knæk den nederste ende af aspargesene. Skær aspargesene i mindre stykker.

Steg fennikel og asparges i olivenolie på en pande til de er bløde ca. 10 min.

Kom spinat og evt. fennikelfrø i og steg under omrøring til spinaten er faldet sammen. Ca. 2 min.

Tilsæt salt og peber

 

Fyld ostekurvene med grøntsagerne og drys pinjekernerne over.

 

 

 

 

Melanzane Croccante

Sprøde Auberginer

 

(4 pers.)

 

 

1 aubergine, skåret I skiver

 

Frisk parmesan, skåret I tynde skiver

 

Frisk basilikum

 

Ansjoser i olie

 

1-2 æg, sammenpiskede

 

Rasp

 

Olivenolie

 

 ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Læg aubergine-skiverne på et fad evt. dækket med bagepapir.

 

Læg en tynd skive parmesan-ost på hveranden skive + 1-2 ansjoser og 1-2 blade af frisk basilikum.

 

Læg en aubergineskive ovenpå.

 

Vend de små aubergine-sandwich i det sammenpiskede æg og derefter i rasp!

 

Hæld en god olivenolie på en pande og varm op.

 

Læg de fyldte aubergine-sandwich i den varme olie (2/3 varme.... eller 3/4) – og steg dem gyldne og sprøde på panden i en livlig stegende olie – dog hverken spruttende eller hedende varm!

 

Varmen må ikke være for høj, da stegetiden skal være forholdsvis lang!

Så bliver aubergineskiverne/sandwish’ene helt møre og bløde – og parmesanen smelter, mens ydersiden er sprød og knasende.

 

Serveres rygende varme.......... eller lune.

 

 

Crostini con olive

Grov oliventapanade

 

(Ca. 20 crostini)

 

3 dl sorte udstenede oliven

 

3 fed hvidløg

 

6 sardeller

 

3 spsk kapers

 

1 spsk frisk timian

 

Saft af ½ citron

 

4 spsk olivenolie

 

Friskkværnet sort peber

 

Evt. 250 gr. cherrytomater

 

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Hak oliven, hvidløg, sardeller, kapers og timian med en kniv på et spækbrædt.

Læg det i en skål og tilsæt citronsaft og olivenolie. Bland det hele godt.

Smag til med peber.

Lad det trække koldt mindst 1 time.

 

Eventuelt kan cherrytomater, derer skåret i kvarte iblandes.

 

Serveres med eller på ristede brødskiver.

 

  

 

Pecorino fresco con Zucchine

Frisk gedeost med Squash

(4 pers.)

 

 

1 stk. Flute, gerne fra dagen før, skåret i skiver

 

40 – 50 gr. smør

 

1 frisk gedeost i rulle

 

1 squash

 

friskkværnet peber

 

salt

 

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Skær flute i skiver, smør skiverne med smør, læg et par skiver gedeost over, samt en skive squash, kværn peber over !

 

Grill stykkerne i få minutter,  til osten er smeltet, har taget farve og squashen er gykden.

Drys med salt – og server!

 

 

 

 

Vitello tonnato

Kalv m/ tun

 

(4 pers.)

 

400 gr kalveinderlår

 

3 spsk oliven olie

 

2 dl frisk- og finthakket persille (bredbladet)

 

Salt, peber

 

 

Tun-sauce:

 

2 ds tun (i olie)

 

2 spsk kapers-blomster!

 

7 sardelfiletter

 

Ca. 1 dl. Hvidvin

 

Saft af en 1 citron

 

1 – 2 dl oliven olie (incl. tun-olien)

 

Ca. 2 dl mayonnaise … evt hjemmelavet (?)       2 æggeblommer, ca. 2 dl olivenolie

 

Salt og evt. peber

 

Persille-toppe

 

200 gr kapersfrugter! … og /eller kapersblomster

 

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Varm olien op i en gryde; og gnid kødstykket med rigeligt peber. Steg kalveinderlåret på alle sider i den varme olie i ca. 10 -12 min. I alt ca. 45-50 min. Rul stegen i den finthakkede persille, iblandet fint salt - og lad hvile.

 

Mayonnaise: Pisk æggeblommerne igennem og tilsæt olien dråbevis. Når blandingen begynder at tykne og absorbere olien, øges tilsætningen af olien gradvist til mayonnaissen har opnået den rette konsistens.

 

Lad tunen afdryppe i en sigte over en skål i en ca. ½ times tid; del tunen i mindre stykker. Læg alle ingredienser i en skål  - hold lidt olie og citronsaft igen...... måske kræver det mere..... måske mindre..... og blend med en mixer eller stavblender!

Lad hvile!

- Både kød og sauce kan sagtens hvile et døgn…!

 

Skær kødet ud i meget tynde skiver (ca. 2 – 3 mm) og læg på et fad, hvor skiverne svagt overdækker hinanden! Hæld og smør tun-saucen over, pynt med persille-toppe og kapersfrugter!

 

Serveres med godt brød + evt grøn salat.

 

  

Tiramisu’

”Træk mig op”

 

(6 pers)

 

 

6 æggeblommer

 

120 gr (knap 1 ½ dl) sukker

 

4 dl letpisket fløde

 

200 gr mascarpone

 

2 spsk Vin Santo eller Marsala + evt. 2 spsk.  Italiensk Brandy

 

ca 20 savoiardi-kiks (ladyfingers)

 

2 dl stærk kaffe (brug Nescafe eller lign.)

 

Ca. 3 spsk. kakao

 

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Lav en stærk kaffe og hæld Vin Santo’en/Marsala’en i, når kaffen er lettere afkølet.

 

Pisk æggeblommer og sukker i en skål med et piskeris, til det er luftigt og hvidligt.

 

Pisk fløden til en stadig flydende, men holdbar konsistens.

 

Vend fløde og mascarpone forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

 

Dyp hver enkelt Savoiardi-kiks i kaffe-blandingen og læg tæt i et fad i et lag. Start med et lag kiks, dæk med ægge/oste-cremen, læg endnu et lag dyppede kiks og dæk med cremen....... til alt er mere eller mindre brugt op.

 Drys kakao .....med en sigte over desserten og sæt køligt i mindst en time.

     

     

    Tilbage