De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

                  

                      Arancini siciliani

                    Sicilianske risboller

          Ca. 16 stk

 

Ca. 20 stk

½ g safran

2 ½ dl hvidvin

1 løg

1 fed hvidløg

100 gr smør

2 ½ dl risottoris

1 finthakket peperoncino

7 ½ dl hønsebouillon

1 ½ dl friskrevet parmesan-ost

1 æg

Ca ½ potte basilikum

125 gr mozzarella

 

Rasp

Solsikkeolie

 

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Lad safranen trække i vinen.

Pil og hak løg og hvidløg fint.

Smelt smørret i en gryde. Steg løg og hvidløg i smørret – uden det tager farve.

Tilsæt risene og lad dem stege med et par minutter. Hæld vin, safran og peperoncino i og lad det koge ind – under omrøring.

Tilsæt den varme bouillon lidt ad gangen, lad den koge ind, før der tilsættes mere.

Fortsæt med at koge på samme måde i ca. 20 min.

Tag gryden fra varmen og bland osten i.

Lad risene køle af og bland ægget i, når risene er lunkne.

Form risene til små boller.

Lav et hul i hver bolle med tommelfingeren.

Læg et basilikumblad og en mozzarellabid i hullet – dæk til med ris.

Rul bollerne i rasp og tryk, så det sætter sig ordentlig fast.

Lad bollerne hvile en time i køleskab – men tages ud ca. 15 min førend friteringen.

Opvarm olien i en gryde.

Friter bollerne ad flere omgange.

Lad bollerne dryppe af på et dobbelt lag køkkenrulle og server dem varme eller lune.

  

                            Ossobuco alla milanese

                 Milanesisk ossobuco

      4 pers.

 

4 ossobuco

Ca 20 gr smør

Salt

Friskkværnet peber

1 løg

2 fed hvidløg

2 stilke blegselleri

1 gulerod

1 ds flåede tomater (400 gr)

2 dl tør hvidvin

1 dl oksebouillon

1 spsk tomatpure

2 laurbærblade

2 sardelfiletter

 

Gremolata

Reven skal af en vasket/ ubehandlet citron

1 dl hk bredbladet persille

2 fed finthakkede hvidløg

 

/////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Brun kødet i smør på en stegepande på begge sider.

Krydr med salt og peber – sæt til side

Hak løg og hvidløg og striml sellerien. Skræl guleroden og skær den i små tern.

Steg de hakkede grøntsager i smør i en gryde.

Tilsæt tomater, vin bouillon, tomatpure og krydderier og kog op.

Læg kødet i tomatsaucen og kog ved svag varme under låg i ca 1 ½ time

Spæd evt med lidt vand undervejs  - og øs saucen over kødet nogle gange.

Hak sardellerne og kom dem i gryden hen mod slutningen.

Smag til med salt og peber.

Bland ingredienserne til Gremolataten – drys den over inden servering.

Serveres med risotto milanese, kartoffelmos eller polenta.

  

                                Biscotti di Prato

                        Mandelkager

                             Ca. 60 stk

 

250 gr mandler  eller 100 gr mørk chocolade

150 gr blødt smør (stue-temperatur)

3 dl sukker

2 små æg

Ca. 6 dl mel

2 tsk bagepulver

1 spsk vanillesukker

 

 ////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

Sæt ovnen på 200 gr

Rist mandlerne (med skal) i ovnen i ca 10 min.

Hak halvdelen af mandlerne groft.

Pisk smør og sukker hvidt.

Hæld bagepulver og vanillesukkeret i melet.

Kom æg og sigtet mel i ægge-blandingen.

Kom de hakkede og hele mandler (eller den hakkede chocolade) i tilsidst.

Form dejen til 6 lange pølser – ganske tynde – omtrent længden af bagepladens korte side.

 Læg pølserne på 2 bageplader, beklædt med bagepapir.

Pres dem let flade med håndfladen.

Bag midt i ovnen i knapt 15 min.

Tag pladerne ud og lad stængerne køle i ca 15 min

Skær stængerne på skrå i smalle stykker med en skarp kniv.

Vend skærefladen opad og bag yderliogere i ca 10 min.

Serveres med Vin Santo......

 

Tilbage