De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

Stegt rødfisk  i ærteboullion med parmaskinke

 

2 store rødfiskefileter med skind og uden ben

lidt olie til stegning

300 gr ærter

100 gr koldt smør

1/2 L hønseboullion

lidt citronsaft

2 pæne skiver parmaskinke

lidt ærteskud

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

parmaskinkeskiverne steges sprøde i ovn eller på pande

køles af og halveres skråt på langs

hønseboullionen koges op og kommes i en blender med ærter og det kolde smør

blendes groft

smag til med salt / pebber og lidt citronsaft

en tefalpande varmes op med lidt olie

rødfiskefileterne halveres og steges på skindsiden

krydr med salt og pebber

anret boullionen i en dyb tallerken med fisken i midten

læg parmaskinke opad fisken og pynt med ærteskud

 

 

              Kalveculotte

 

 

1 lille kalveculotte på ca 800 gr

lidt olie

friske rosmarinkviste

3 laurbærblade

salt og pebber

 

///////////////////////////////////////////////

 

fjern sener og hinder fra undersiden

rids fedkanten på oversiden

brun culotten i lidt olie på en varm pande med fedtsiden først

krydr med salt / pebber

læg rosmarin og laurbær på toppen og lad den stege videre i ovnen ved 200 gr i ca 35 min.

lad den trække i ca 10 min. inden den skæres ud

 

 

            Kåltimbaler

 

 

aluforme

savojkål

gulerødder

persillerødder

kålrabi

knoldselleri

snitbønner

olivenolie

 

///////////////////////////////////////////////

 

fjern først de grove yderste blade fra kålhovedet

pluk derefter de finere lysegrønne blade fra og kog dem i letsaltet vand i ca 3 min. til de er møre

lad dem afkøle i koldt vand og fjern derefter stænglen i midten af bladene med en kniv

rens og skræl rodfrugterne og skær dem i små tern

nip bønnerne og skær dem i mindre stykker

kog grøntsagerne for sig til de er møre men stadig har lidt bid

køl dem af i koldt vand og lad dem afdryppe

bland alle grøntsagerne og dryp lidt olie i

smag til med salt og pebber

smør aluformene med lidt olie eller smeltet smør

læg et stykke kål i formene så det er helt dækker

kom grøntsagsblandingen i og luk ved at trykke let på kålen på toppen

varmes i ovn i ca 15 min. ved 200 gr.

ved servering vendes kåltimbalen ud af formen

på en tallerken

 

 

               Salsa verte

 

3 dl olivenolie

1 bdt. bredbladet persille

3-4 syltede drueagurker

1-2 spsk. kapers

1-2 spsk. sennep

1-2 fed hvidløg

 

salt og pebber

 

///////////////////////////////////////////////

 

persillen skylles grundigt og hakkes groft

alle ingredienser kommes i en blender og blendes til en ensartet masse

smages til med salt og pebber

 

spises til det stegte kød

 

 

         Hasselnøddekage med drænet 

                  tykmælk 

 

 

200 gr. sukker

3 mæg

200 gr. fintmalede hasselnødder

 

1/2 L. tykmælk

lidt flormelis

 

//////////////////////////////////////////////

 

 

pisk sukker og æg hvidt

vend de malede nødder i

hæld dejen i en smurt form

bages i 30 min. ved 200 gr.

tykmælken hældes i evt. et kaffefilter eller et viskestykke og lad det gerne dræne i flere timer

smag til med flormelis

kagen serveres med den drænede yoghurt 

 

 

Tilbage