De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

        

           Varmtrøget laksemousse

                  på ristet brød 

1 stykke varmrøget laks ca. 150gr

1-2dl cremefraice 38%

Dijon sennep

dild, merian, persille, purløg,mm.

salt og pebber

lidt citronsaft

brødskiver

 

///////////////////////////////////////////////

 

Laksen befries for skind og det grå fedt fjernes

laksen røres sammen med creme fraice

tilsæt groft hakkede kryderurter

smag til med salt, pebber, citronsaft og sennep

anrettes på ristet brød

' 

Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger hasselnødder og parmaskinke

 4 personer

 

lidt olivenolie

1 stk skalotteløg

ca 200 gr jordskokker

3 dl hønsefond

3 dl piskefløde eller sødmælk

salt / pebber

lidt nøddeolie

 

8 stk kammuslinger

50 gr hasselnødder

1 skive parmaskinke

pynt brøndkarse

 

///////////////////////////////////////////////

 

jordskokkerne skrælles og skæres i mindre stykker.

skalotteløget finthakkes og sauteres i en gryde med lidt olie, tilsæt jordskokkerne og det hele sauteres i 3-4 min.

hæld fond og fløde i og lad det simre til skokkerne er møre. suppen blendes lige inden servering og smages til med salt, pebber og lidt nøddeolie

 

steg parmaskinke på en tør pande til det er sprødstegt. knus det sprøde skinke til det er fint som ymerdrys.

hasselnødderne ristes over meget svag varme på en pande eller i ovnen, hak nødderne fine og krydr med lidt salt.

steg kammuslingerneved høj varme på en varm pande m. lidt olie krydr med salt og pebber.

anret lidt suppe i en dyb tallerken kom kammuslingen i midten, drys med de hakkede nødder og parmaskinke. pynt med lidt brønkarse.

 

 

           Grillet kalveschnitzel med                     kapers og tunfiskesauce

 

4 personer

 

500gr kalveinderlår

2 spsk kapers

3 syltede drueagurker

2 stk tomater

lidt hakket salvie

3 spsk olivenolie

 

Tunfiskesauce

 

1 dl mayonaise

1/2 dl youghurt-naturel

1 dåse tun

1 citron skal og saft

1/2 rødløg

lidt hvidløg

1 spsk kapers

2 æble i små tern

salt og pebber

 

///////////////////////////////////////////////

 

Tunfiskesause

 

Bland alle ingredienser i en skål og smag til med

citronsaft, salt og pebber

 

Skær tomater og drueagurkerne i små tern, finthak salvie

bland kapers, agurker, tomater, salvie med olie og smag til med salt og pebber

 

Skær kødet i 1 cm tykke skiver og bank dem tyndt ud mellem plastfolie. drys med salt og pebber.

grill kødet på meget kraftig varme

drys schnitzlerne med blandingen af tomat

og server tunsaucen til

 

 

Chokoladebund med hvid chokolade

 

6 personer

 

Chokoladebund:

 

35 gr chokolade

25 gr smør

25 gr sukker

1 æg

lidt smeltet smør til formene

100 gr finthakket pistaciekerner

 

Hvid chokoladecreme:

 

3 dl piskefløde

200 gr hvid chokolade

1 blad husblas

korn fra 1/2 vaniljestang

 

1 muffinsform

 

//////////////////////////////////////////////

 

Smelt lidt smør og smør formene

de finthakkede pistaciekerner drysses i formene

hak chokoladen fint og smelt den med smøret ved svag varme

pisk æg og sukker med en håndpisker til en tyk æggesnaps og chokolademassen vendes forsigtigt i

fordel dejen i formene og bag ved 150 gr i ca 12-14 min

afkøl kagerne

 

Hvid chokoladecreme:

læg husblassen i 1/2 l koldt vand i 1/2 time

flæk vanilliestangen og skrab kornene ud

hæld piskefløden i en lille gryde og den tomme vanilliestang kommes i

piskefløden varmes til nær kogepunktet ( må ikke koge ) tag gryden af varmenhak chokoladen fint og kom det i en stor skål

1/3 af den varme fløde hældes over den finthakkede chokolade. rør forsigtigt chokoladen ud i den varme fløde med en ske

tilsæt resten af fløden lidt efter lidt

vrid husblassen fri for vand og kom den direkte op i chokoladefløden

rør godt og passe`r cremen igennem en sigte

dæk cremen til med film og afkøl den i køleskabet i 3 timer og gerne til næste dag

kagerne vendes ud af formene ( husk de skal være kolde )

pisk den kolde hvide chokoladecreme luftig med en håndmikser. hæld cremen i en sprøjtepose og sprøjt en halvkugle af creme på kagerne eller form en kugle med en varm ske

drys med lidt pistaciekerner oven på

 

 

 

Tilbage