De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

Råmarineret torsk med grønne æbler

 

1 lille tyk toskefilet

citronsaft og skal af en citron

salt og pebber

1 potte brøndkarse

1 grønt æble

 

///////////////////////////////////////////////

 

Torskefileten skæres i små tern på 1 x 1cm

kommes i en skål med saft og reven citronskal

smages til med salt og pebber

torsken trækkerpå køl i 20min til ternene er helt hvide og faste

klip brøndkarsen ef og skyl

skær æblet i små tern på 1/2 x 1/2 cm

vend æbletern ned i torsken og anret i små glas

top med brøndkarse

 

 

 

 Baccala på crostini

 

250 gr torskefilet uden skind og ben

2,5 dl mælk

4 laurbærblade

1/2 løg

1 tsk salt

1 dl olivenolie

1 fed hvidløg

lidt pebber

tynde skiver italiensk brød

evt. lidt kørvel eller persille til pynt

 

///////////////////////////////////////////////

 

tænd ovnen på 200 gr.

varm mælken op i en lille gryde og kom torsk , laurbærblade og det skrællede løg der i.

lad torsken simre i 10 min. til den er fast og hvid

tag den derefter forsigtigt op med en sigte

kom den i foodprocessoren og kør den sej med saltet i 1 min.

kom derefter finthakket / revet hvidløg i.

hæld olivenolie i lidt af gangen, mens maskinen kører højst i 1 min.

smag torskemoussen til med lidt pebber og evt. en anelse mere salt

rist tynde skiver brød i ovnen til de er sprøde ca 2 min.

form et "æg" af moussen med 2 skeer og anret det på en skive ristet brød

pynt med kørvel eller persille

 

 

 

     Andebryst med syltet rødløg

 

 

1 andebryst

frisk oregano

salt og pebber

 

2 rødløg

balsamico

olivenolie

frisk oregano

salt og pebber

 

/////////////////////// ///////////////////////

 

Andebrystet befries for hinder på undersiden og skindet ridses

brun det på en pande med skinsiden først

steg i ovnen på 200gr i ca 12min med frisk oregano

på toppen

lad det trække 5min

 

Rødløget skæres i meget tynde både og kommes i en gryde med lidt balsamico

kog op og kom olivenolie i

lad det simre i ca 5min

tilsæt derefter friskhakket oregane

smag til med salt og pebber

 

skær andebrystet i tykke skiver på ca 1cm

anret med syltet rødløg

pynt med frisk oregano

 

 

 

 

Brombærsalat med friske hasselnødder

 

 

1 pk plukket salater

1 bk brombær

150gr friske hasselnødder

0,5dl god olivenolie

lidt god hvidvinseddike / hvid balsamico

 

 

//////////////////////////////////////////////

 

Knæk hasselnødderne og fjern skallerne

skyl salaten og lad den afdryppe

anret salaten på et fad og drys brombær og nødder

over salaten

dryp med lidt olie og hvidvinseddike

salaten serveres straks 

 

 

 

  Poulardbryst stegt med salvie

på plukkede salater og granatæble

 

2 poulardbryster

10 friske salvieblade

salt og pebber

1 bk blandet salater

1 granatæble

lidt olivenolie

lidt lys balsamico

 

//////////////////////////////////////////////

 

brun poulardbrysterne af på en pande

krydr med salt og pebber

læg dem i et ildfast fad med salviebladene over

steges i 12min ved 200gr

anret salaten på et fad

skær brysterne i skiver og læg dem på salaten

drys granatæblekernerne over skiverne

dryp med olivenolie og lys balsamico over bryster

og salat

 

 

 

Oksekød med tamarind og nødder

 

300gr oksefilet

lidt knust sort pebber

1,5 tsk fiskesovs

1,5 tsk soyasovs

 

1,5 tamarindmasse

2 spsk olie

2 fed hvidløg

2 tsk sukker

 

50gr peanuts

1 lille løg

 

2 spsk riseddike

1 håndfuld korianderblade

1 håndfuld salater,  rucola , sennepsblade, brøndkarse, ærteskud

salt og pebber

 

//////////////////////////////////////////////

 

skær kødet ud i tynde små skiver

drys med sort pebber

mariner med fiskesovs og soyasovs i ca 30min

 

steg fine skiver hvidløg gyldenbrunt

tilsæt tamarindmassen og halvdelen af sukkeret

lad det koge for lav varme til det er reduceret til

en tyk sirup

 

rist nødderne på en tør pande til de er gyldenbrune

 

skær løget i tynde runde ringe og kom dem i en skål med eddike og resten af sukkeret

 

lynsteg de marinerede kødskiver i olie

 

urter, salat, kød og løg blandes og anrettes i et glas

drys med tamarindsirup og nødder

 

 

 

            Chokolade - brownie

 

375gr mørk chokolade

200gr smør

7 æg

575gr sukker

100gr mel

3 spsk kakao

 

///////////////////////////////////////////////////

 

 

Hak chokoladen groft og smelt den sammen med smøret over et vandbad

pisk de hele æg og sukker sammen ikke for luftigt

rør den smeltede chokolade blanding i æggene

sigt mel og kakao i og rør godt igennem

hæld dejen i en lille bradepande med bagepapir

bag ved 170gr i 30 - 40min

afkøl kagen i bradepanden

opbevares i køleskabet

 

                  Tilbage