De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

        

           Torsk i rispapir

 300gr torsk uden skind og ben

1 lille pakke rispapir eller filodej

1 løg

1-2 fed hvidløg

1 spsk kapers

saft og skal af 1/2 citron

1 spsk olivenolie

///////////////////////////////////////////////

 

skær fisken ud i mindre stykker, og læg dem på 

midten af rispapir.

fordel hakket løg, finthakket hvidløg, kapers, olivenolie og lidt salt / pebber på fisken.

pensel rispapiret med varmt vand og luk det sammen om fisken ( gerne 2 stykker rispapir)

steg fiskepakkerne gyldne i olie

server straks med evt kryddersmør eller en marinade

' 

 

           Baccala på crostini

 

250 gr torskefilet uden skind og ben

2,5 dl mælk

4 laurbærblade

1/2 løg

 

1 tsk salt

1 dl olivenolie

1 fed hvidløg

lidt pebber

 

tynde skiver italiensk brød

evt. lidt kørvel eller persille til pynt

 

///////////////////////////////////////////////

tænd ovnen på 200 gr.

varm mælken op i en lille gryde og kom torsk , laurbærblade og det skrællede løg der i.

lad torsken simre i 10 min. til den er fast og hvid

tag den derefter forsigtigt op med en sigte

kom den i foodprocessoren og kør den sej med saltet i 1 min.

kom derefter finthakket / revet hvidløg i.

hæld olivenolie i lidt af gangen, mens maskinen kører højst i 1 min.

smag torskemoussen til med lidt pebber og evt. en anelse mere salt

rist tynde skiver brød i ovnen til de er sprøde ca 2 min.

 

form et "æg" af moussen med 2 skeer og anret det på en skive ristet brød

pynt med kørvel eller persille

 

 

Ceviche af laks med mango, agurk og

mild chilli

 

300 gr. frisk laksefilet uden skind og ben

1/2 mango uden skræl

1/2 agurk uden kærner

1 lille rødløg

lidt mild rød chilli ca 2-3 cm

saft fra 2-4 lime

salt, pebber og sukker

1 håndfuld hakkede friske koriander

 

//////////////////////////////////////////////

 

det friske stykke laks fryses min. en time.

tages ud og skæres i tern på max 1 x 1 cm

dette gøres lettest mens den stadig er letfrossen

krydr med salt, pebber, sukker og limesaft og vend det hele godt sammen. stilles til side.

mens laksen tøer op og marinerer i samme proces skæres agurk og mango i små tern ca 1/2 cm

rødløg og chilli finthakkes.

til sidst vendes det hele sammen med hekkede koriander

 

 

      oksefilet med parmesan 

      og krydderurter

 

1 lille stykke oksefilet

1 rulle kødsnor

lidt olie

salt / pebber

 

"tør salsa verte"

 

1 bnt krus persille

100 gr revet parmesan

1 spsk tøret rosmarin

1 spsk frisk hakket rosmarin

1 spsk finthakket citronskal

1 spsk finthakket appelsinskal

 

lidt olivenolie

mørk balsamico

 

///////////////////////////////////////////////

 

fjern sener og fedt fra fileten

sno kødsnor rundt om fileten så den bliver rund

brun kødet af på en varm pande med olie

krydr med salt og pebber

steg kødet ved 200gr. i ca 20 min.

(kødet skal være rødt ) og afkøles

rens og skyl persillen og lad den tørre

bland finthakket rosmarin, citronskal, appelsinskal, persille og tørret rosmarin sammen

med revet parmesan

skær tynde skiver af fileten og læg dem på et fad

drys salsaverte ( den grønne blanding ) over og dryp med olivenolie og lidt balsamico

oksefileten serveres straks

 

 

         Hjertesalat med cidervinaigrette

               og sprødt rugbrød

 

5 ansjoser

3 spsk æblecider

5 spsk olivenolie

1 spsk finthakket skalotteløg

1 stk sukker

salt / friskkværnet pebber

 

8 skiver tyndtskåret rugbrød

olivenolie

flagesalt

 

4 stk små hovedsalater

1 rødt æble

 

/////////////////////////////////////////////////////

 

hak ansjoserne groft og bland dem i en skål med cider, olie, løg og sukker.

smag vinaigretten til med salt og friskkværnet pebber

 

pensel brødene med olivenolie og drys dem med salt

bag dem i ovnen ved 120 gr. til de er sprøde

 

del hjertesalaten op i blade, skyl og lad dem tørre

brug evt. salatslynge

skær æblet i små fine tern

vend salaten med cidervinaigrette og æbletern

server med de sprøde rugbrødskiver

 

 

                    Tiramisu´

 

6 stk past. æggeblommer

125 gr sukker

500 gr mascapone

6 stk. past. æggehvider

stærk kaffe

ladyfingers

 

kakao

 

/////////////////////////////////////////////////////

 

lav en kande meget stærk kaffe og lad den køle

æggeblommer og sukker piskes hvidt

tilsæt mascaponen og rør den sammen med æggemassen

pisk æggehviderne stive og vend dem ( meget forsigtigt Christian) i massen

ladyfingers vendes i kaffe og lægges i et fad eller glas

fyld lidt af cremen i og læg endnu et lag af kagerne som er vendt i kaffe i

slut af med et lag creme og drys med lidt kakao

 

( skal helst spises samme dag som den er lavet)

 

 

 

Tilbage