De mad glade 

 

 

 

 

Forside     Galleri     Opskrifter       Forum     Vin     Mødetider   Kontakt   

          

                   Cremet kartoffelsalat med rejer

 

 

200gr rejer

200gr kartoffel

100gr renset hjertesalat

100gr agurk

2stk   forårsløg

1,5-2dl mayonaise

1 fed hvidløg

fintrevet skal ef 1 lime

saft af 1 lime

1 lille bundt dild

salt / pebber

 

 

surdejsbrød

 

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

kog kartoflerne møre med lidt salt og hæld vandet fra og lad dem dampe af.

skær kartoflerne ud i små tern.

snit hjertesalaten fint og halver agurken og skrab kernerne ud

agurker skæres i små tern

skyl og rens forårsløgene og snit dem i tynde skiver

kom mayonaisen i en skål med fint revet hvidløg, skal og saft af lime

rens og hak dild og rør det i mayonaisen

smag til med salt og pebber

 

serveres på ristet surdejsbrød

 

 

 

 

 

                      Kartoffelpandekager

 

 

 

400gr kartoffel

4 tsk kartoffelmel

2 æg

1dl mælk

1 håndfuld korianderlade

salt og pebber

 

olie til stegning

 

 

///////////////////////////////////////////////

 

 

kog kartoflerne møre i let saltet vand pil skindet af dem

mos kartoflerne gennem en kartoffelpresse

rør kartoffelmelet i mosen, pisk æggene sammen og rør det hele til en jævn dej

kom grofthakket korianderblade i

krydr med salt og pebber

kom lidt olie på en varm pande eller en blinispande, hæld

dejen på og steg dem ved middelvarme ca 3-5 min på hver side

 

 

 

 

 

 

 

         kartoffelcreme med hvidløg og mandler

 

 

250gr kartofler

4 fed hvidløg

75gr mandler (afskrællede)

lidt æbleeddike

0,5dl vand

2dl olivenolie

salt / pebber

 

 

//////////////////////////////////////////////

 

skræl kartoflerne og kog dem i vand med med salt til de

er møre, men ikke overkogte.

damp det sidste vand af over varmen

pres kartoflerne igennem en kartofflepresse

finthaket hvidløg, mandler, vand og lidt æbleeddike blendes i en foodprocessor eller i en blender til en ensartet konsistens

vend cremen i den lunkne kartoffelpure

tilsæt olivenolien og rør det sammen til en blank creme

smages til med salt og pebber

lad cremen køle af i køleskabet inden den spises

 

 

 

 

       kartoffelchips med tartarsauce

 

Chips

225gr kartofler

olie til stegning

 

 

//////////////////////////////////////////////

 

skrub kartoflerne og brug et mandolinjern til at skære kartoflerne

i tynde skiver

læg dem i koldtvand i 30min

tag dem op af vandet og tør dem grundigt

varm en gryde op med olie og steg dem til de er gyldne og sprøde

 

 

tartarsauce

30gr kapers

lidt purløg

lidt estragon

30gr syltet agurk

1 spsk friskpresset citronsaft

75gr mayonaise

50gr drænet yoghurt

1 tsk sennep

salt / pebber

 

//////////////////////////////////////////////

 

hak kapers fint og kom dem op i en skål

hak purløg, estragon og syltet agurk fint og tilsæt

kom citronskal og saft i skålen og rør det sammen

med de andre ingredienser

krydr med salt og pebber

lad saucen tække i 30 min i køleskab

 

 

 

 

              Kokos - kartoffeltoppe med ingefær

                     og kardemomme

 

ca 25 toppe

 

250gr rørsukker

300gr kokosmel

50gr marcipan

30gr frisk ingefær

4 æg

lidt stødt kardemomme

75gr mørk chokolade

 

////////////////////////////////////////////////////////////////////

 

riv kartoflen og rå marcipan groft og riv ingefæren fint

kom disse ting i en skål sammen med kokosmel lidt kardemomme og æg

rør massen sammen og lad den trække i mindst 1 time i køleskabet

form toppen og sæt dem på en bageplade med bagepapir

bag de ved 175gr i ca 12 - 15min

smelt chokolade ovr et vandbad og dyp de afkølede toppe heri

opbevar toppe koldt og tørt i en tætlukket beholder mellem bagepapir 

 

 

Tilbage